woensdag 11 augustus 2010

Hero Quest - Intro

Vandaag starten we met de allereerste review van het blog.  Allereerste kan ik vermelden dat mijn reviews meestal uit meerdere delen zullen bestaan, zoals ook hier het geval is. Hero Quest is het spel dat ik heb uitgekozen om als eerste te reviewen. De reden daarvoor is dat het zo'n beetje de moeder van mijn favoriete bordspellen-genre is: "Dungeon Crawlers". 

Het bordspel Hero Quest dateert al uit het jaar 1989 en was een creatie van Stephen Baker. Het werd geproduceerd in samenwerking met Games Workshop en uitgegeven door MB, dat sinds 1984 onderdeel is van Hasbro. Hasbro heeft ook tot op heden de rechten van Hero Quest ter beschikking. Helaas  dateert de laatste uitbreiding van Hero Quest al uit de jaren 90 en zijn er na 1992 ook geen heruitgaves van dit bordspel meer op de markt gebracht, ondanks de vraag van vele fans. Toch blijven geruchten van een heruitgave van het spel ook nu nog terug de kop op steken. In totaal verschenen er 6 uitbreidingen op het basisspel waarvan u hieronder een foto kan zien.
Hero Quest - Nederlandse versie 1990
Het doel van het spel? Bij Hero Quest krijgen 1 tot 4 spelers elk een andere held ter beschikking om de DM (Dungeon Master) te verslaan. De Barbaar, de Dwerg, de Elf en de Tovenaar staan ter hun beschikking. De DM heeft een kaart ter beschikking waarop hij kan zien hoe elk level is opgebouwd. Hij mag hier niet van afwijken maar kan wel naar eigen inzicht de middelen die hij ter beschikking krijgt inzetten tegen de vier helden. Hij laat de 4 helden los in zijn Dungeon en probeert te voorkomen dat ze het level weten te overleven. Meer uitleg over hoe dit in zijn werk gaat kan u lezen in het volgende gedeelte van de review dat het gameplay gedeelte zal behandelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten