woensdag 11 augustus 2010

Hero Quest - Componenten

Hero Quest heeft, naast een zeer aangename gameplay, nog een andere troef in huis. Namelijk, haar componenten. In de doos van Hero Quest kan je enorm veel componenten terugvinden en die overlopen we hieronder stuk voor stuk. Zo weet je precies wat er zich in zo'n Hero Quest doos bevindt. We beginnen bij het begin en dat is de doos. Als je de doos opendoet en de map en de verschillende kaarten eruit neemt ziet deze er ongeveer als volgt uit. De rechtse foto laat zien dat er zelfs instructies aan de binnenkant van de doos staan.


Allereerst vallen de vele mooi afgewerkte miniaturen op die in de doos zitten. Er zijn 4 verschillende helden en in totaal 9 verschillende monsters. Maar zoals je zal zien zijn er bij hetzelfde type monster vaak nog variaties aangebracht. Zo hebben de 8 Orks in totaal 3 verschillende wapens vast. Ook bij de Kobolds is dit het geval.


De namen en de beschrijvingen van deze helden en monsters kan je op de bijgevoegde kaarten vinden zoals je op onderstaande foto's kan zien.


Maar dit zijn lang niet alle soorten kaarten die je in Hero Quest terug zal vinden. Onderstaande foto laat alle typen kaarten zien die in het spel zitten. Van links naar rechts zijn dat: Vuur-bezweringen, water-bezweringen, schatkaarten, wapenuitrustingen, lucht-bezweringen, aarde-bezeweringen, geheime boeken en de verschillende monsterkaarten.


Daarnaast vindt je 2 soorten dobbelstenen terug in Hero Quest en een heleboel kartonnen tegels die steengruis, vallen en geheime deuren kunnen voorstellen. Ook de wentelstrap staat op de rechtse foto.


Uniek bij Hero Quest is het feit er naast miniaturen voor de monsters zelfs allerlei soorten meubilair zijn terug te vinden. Dit geeft Hero Quest toch net een wat andere look dan spellen uit hetzelfde genre. Deze zijn deels van plastiek en deels uit karton maar ze zijn allemaal erg mooi afgewerkt en dragen zeker bij aan de waarde van het spel.


Ook een toffe toevoeging is de hoes die de DM krijgt om zijn plannen achter geheim te houden (zodat niet iedereen de plattegrond van het level kan zien). Hoewel deze hoes niet onmisbaar is heeft het wel een mooie art op de voorkant die bijdraagt aan de sfeer van het spel. De achterkant overloopt dan weer de verschillende meubels die ik hierboven al had laten zien. Ook uitleg over vallen en dergelijke kan je op die achterkant terugvinden. Goed idee van de makers!


Rest mij nu enkel nog de spelregels, het notitieboekje en het boek der opdrachten te laten zien. Ik heb ter illustratie ook het eerste level uit het boek der opdrachten toegevoegd aan de foto's.


Bij deze hebben we alle componenten uit Hero Quest overlopen. En dat zijn er wel wat! De componenten van dit spel zijn beter afgewerkt dan in eender welk ander bordspel dat ik ken en zeer compleet. Daarom kan ik ook niet anders dan Hero Quest hier direct met de maximale score voor de componenten te voorzien: Jawel, een dikke 10/10!

1 opmerking:

  1. mooie weergave van de basismogelijkheden. Als je interesse hebt in extras:
    http://www.yeoldeinn.com/nl-cards.php
    Ver genoeg naar beneden scrollen en je vindt allerlai extra kaarten en helden.
    Via het regels gedeelte van de site is een pdf van mijn extra regels te vinden.

    Gegroet,
    Dock

    BeantwoordenVerwijderen